• El foro de relojes de habla hispana con más tráfico de la Red, donde un reloj es algo más que un objeto que da la hora. Relojes Especiales es el punto de referencia para hablar de relojes de todas las marcas, desde Rolex hasta Seiko, alta relojería, relojes de pulsera y de bolsillo, relojería gruesa y vintages, pero también de estilográficas. Además, disponemos de un foro de compraventa donde podrás encontrar el reloj que buscas al mejor precio. Para poder participar tendrás que registrarte.

Adria Trescents i ribó

  • Iniciador del hilo Iniciador del hilo tevela
  • Fecha de inicio Fecha de inicio
Estado
Cerrado para nuevas respuestas.
tevela

tevela

Milpostista
Sin verificar
En su memoria

lostimage.jpg
 
"Ahir a la tarda va morir a Barcelona el germà Adrià Trescents i Ribó, més conegut com el germà Adrià, un dels religiosos més emblemàtics en el camp de la lluita contra la marginació. Aquest religiós de la Salle, nascut a Guissona, va dedicar tota la seva vida al món de la marginació: presos, expresos, malalts de la Sida, prostitutes, alcohòlics i drogoaddictes. La casualitat ha volgut que la notícia s’hagi conegut el mateix dia que el president Maragall lliurava el merescut Premi Internacional Catalunya al bisbe català Pere Casaldàliga, un home que s’ha lliurat amb cos i ànima als pobres del Tercer Món. El germà Adrià, o el Hermano Adriano com el coneixien els seus “fills predilectes”, va treballar incansablement en el Quart Món, una realitat desconeguda per a molts, als barris de Barcelona i de l’àrea metropolitana. Sempre amb un somriure als llavis, fins i tot en les situacions més colpidores, atenia tots els qui se li acostaven. Pel matí voltava per Ciutat Vella i “rebia visites” als bars de la zona. Més tard, anava a les presons i els transmetia afecte, esperança i calidesa humana. El cap de setmana s’ocupava de presos de permís i contestava les cartes que rebia de totes les presons. L’estiu, en lloc de descansar, visitava presos que estaven escampats per totes les presons espanyoles; aquestes eren les seves vacances. Justament, va patir una embòlia quan sortia de la presó de Lleida. No ha estat fàcil la seva vida, perquè a vegades el seu testimoniatge resultava molest. Només cal llegir les memòries anyals que redactava personalment, on explicava amb tot detall les persones ateses i els casos més impactants. A conseqüència d’una anècdota explicada en una conferència, que va ser tergiversada per una crònica periodística, va patir un autèntic calvari personal i no li va ser concedit un important guardó que l’anterior Síndic de Greuges, Anton Cañellas, havia demanat com a reconeixement per a la seva trajectòria personal. En un últim gest de generositat, el germà Adrià ha decidit donar el seu cos a la ciència i per això no hi haurà enterrament. Avui, els marginats pel Primer Món recordaran, emocionats, aquest home menut, alegre i compromès amb ells fins a la mort."

lostimage.jpg
 
Entrevista a Adriano Trecents, "hermano de los marginados"

lostimage.jpg
 
nadie como el,en mejor sitio que el,todo el tiempo con el...........
 
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Hermano Adriano:

... yo no entiendo como un Parlament puede estar dos años discutiendo una ley del catalán que no ha sido nunca problema, y no se molesten en nada en tratar el problema social de la marginación o de los pobres. He escrito un artículo sobre esto para Catalunya Cristiana pero no me lo han querido publicar.
[/FONT]
 
Estado
Cerrado para nuevas respuestas.
Atrás
Arriba Pie